Byfjellslam

Konseptet Byfjellslam

 

Vi vil skape et merkenavn for lokalprodusert lammekjøtt fra bønder som er tilknyttet Varegga Grunneigarlag.

 

Våre sauer og lam beiter alle innenfor grensen til Byfjellene.

 

Kjøttet vårt vil vi selge direkte til deg som kunde.

På den måten kan du følge hele kjeden, fra jord til bord.

Vi er opptatt av kvalitet på produktene våre, og setter dyrevelferd og mattrygghet høyt.

 

Området Varegga er en del av Byfjellene, og sauene våre går på beite på byfjellet hele sommeren og nyter frisk luft og saftig gress. De 1100 sauene og lammene som slippes på beite her hver sommer, har rundt 20 000 mål beite til disposisjon.

Om du vandrer på byfjellet i løpet av sommermånedene,

så har du garantert sett sauene våre.

 

Vi startet i det små høsten 2015, og vi fikk da en leveranseavtale med Colonialen, som er en av de beste spisestedene i Bergen.

De kjøpte 45 lam av oss, faktisk alt vi kunne klare å levere det året.

 

I løpet av 2016 ble Byfjellslam SA dannet,

og består nå av 9 grunneiere.

Vi har nå en kapasitet på ca 250 lam pr år.